Týdenní plachtařské soustředění v Křižanově 2.- 10. srpna 2014

  • dsc_0131
  • dsc_0181
  • dsc_0225
  • kratak_500.png

Pravidelné soustředění na Vysočině, kde jsou ideální podmínky pro termické lety, se vydařilo.

Počasí nám celkem přálo, o to víc to bylo náročné pro vlekaře a instruktory, kteří po vlastních sportovních výkonech ještě večer létali se žáky základní výcvik. Největším vzduchoplaveckým úspěchem byla návratová trať 500km LKKA-LKMR-LKKA Michala Kratochvíla. Svoji první deklarovanou třístovku uletěl i Matěj Kresteš a hned další den dal svůj první deklarovaný FAI 300km trojúhelník. Kateřině Vojtové pak první deklarovaný 50km přelet přinesl odznak FAI D odznak (stříbrné „C“). I ostatní plachtaři zkoušeli své schopnosti a měli své první bodované lety na CPSce.

Poznali jsme nové kamarády mezi plachtaři, vyzkoušeli si jiné letiště, jinou krajinu a jiné pivo. Organizovaná návštěva v soukromém pivovaru s rybími specialitami ve Velkém Meziříčí bude patřit mezi ty příjemné vzpomínky na soustředění.

V neposlední řadě je třeba zmínit žákovský rekord Viktora Babčana- zakončení základního výcviku pilota kluzáku po 4 měsících létání. Gratulujeme!

Nic jsme nerozbili, všichni jsou zdrávi a odpočinutí se vrhají do každodenního víru pracovních povinností. Pro mnohé z nás  právě takhle vypadá ideální dovolená a tento způsob léta a létání  zdá se mimořádně šťastným.

Do Křižanova se chystáme i v roce 2015. Pro velký úspěch si pobyt prodloužíme na 14 dní – přelom července a srpna (24.7.- 9. 8.). Málo kde mají tak luxusní zázemí, přátelské a vstřícné členy aeroklubu, rybník za hangárem, a především kouzelnou krajinu česko-moravského pomezí.

Plachtařskou část aeroklubu čeká ještě jedno zahraniční soustředění a to mezi kopci Malé Fatry na Slovensku. Letiště Partizánské se na nás těší od 1.- 10. května. O skvělých výkonech našich sportovních letců a exotických zážitcích budeme informovat.

Mohlo by se vám líbit...